Antarktis, Klimarealisme i medierne

Vestantarktis smelter ikke

Det er ofte fremført, at afsmeltningen af Vestantarktis, hvor den Antarktiske Halvø findes, går særligt hurtigt og truer med enorme havstigninger i den nære fremtid. Det er jo også på spidsen af halvøen, at man måler ”rekordhøje” temperaturer.

Imidlertid viser artiklen her, at Antarktis snarere har forøget sin samlede mængde af indlandsis og dermed bidraget til en formindskelse af de globale havstigninger. De store bræer i Vestantarktis er ikke truet af høje lufttemperaturer. Til gengæld er der vulkansk aktivitet under isen, og det kan forklare, at bræerne sommetider rører på sig.

Generelt er temperaturerne i Antarktis, som har været konstante de sidste 40 år, langt under frysepunktet og medfører derfor ingen smeltning af sne og is.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Henrik Rathje

    God artikel.. tak for link

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*