Klimarealisme i medierne

Her er årets bedste nyhed: Klimadommedag er aflyst!

  • Blogindlæg af Erling Petersen i 180grader
    Erling Petersen er uddannet civilingeniør. Han har tidligere arbejdet som forskningschef hos Vølund og været direktør i Danske Fjernvarmeværkers Forening. LINK

Her ser I årets bedste overskrift og det er ikke engang min egen, men er fra Berlingske og fra den 1. februar i år.

Den første februar skrev et af landets mest ”klimaansvarlige” dagblade, at nu var klimadommedag aflyst. Nogle af verdens førende klimaforskere havde meddelt, at nu var det – om ikke umuligt – så i det mindste meget usandsynligt – at vi ville få en temperaturstigning på 5 grader.  

Det såkaldte RCP 8.5  scenarie, som i 30 år havde været  klimabevægelsens skrækscenarie var næppe muligt.

Det har de to fremtræde klimaforskere, amerikaneren Zete Hausfatfer og nordmanden Glen Peters, skrevet i en opsigtsvækkende artikel i Nature. Skal vi nå en temperaturstigning på 5 gradet inden udgangen af dette århundrede, så skal verdens kulforbrug femdobles, og kloden har næppe så meget kul, skriver de to forskere! 

Det Internationale Energi Argentur er enige, og antager også at højeste temperatur næppe bliver højere end 2-3 grader højere end i dag. Der er lidt over romerrigets temperatur, og det er vel ikke så galt. 

Men stadig medens vi er i bunden af et af historiens største økonomiske nedture, råber den danske klimabevægelse op om behov for omgående dansk stop for CO2-produktion og enorme behov for grønne investeringer. At klimadommedag er aflyst er tilsyneladende undgået den danske klimabevægelsens opmærksomhed.

Men det bør egentlig ikke undre. For ca. 1 halvt år siden var der en klima-debat på DR med en række kendte personer fra den danske klimabevægelse i studiet. Alle kæmpede for at overbevise sig selv, hinanden og os andre om, at afvikling af alt fossilt brændsel ikke kunne gå stærkt nok.  

DR havde også inviteret nogle få personer, som vidste noget om sagen og som tænkte mere med hovedet end med hjertet. Blandt andet Bjørn Lomborg. På et tidspunkt lykkedes det han at få indført, at Danmark står for under 1 promille af den globale produktion af CO2. Den bemærkning skabte ca. 1 sek. stilhed i studiet, så fortsatte man debatten, hvor man slap. 

Mennesket har en fantastisk evne til at frasortere informationer der ikke passer ind i de tankebaner man allerede har i hovedet. Informationen om at kloden sandsynligvis ikke indeholder kul nok til en temperaturstigning op til 5 grader, skal nok gentages mange gange, før det bliver en del af klimabevægelsens basisviden. Vi må væbne os med tålmodighed.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Michael J

    Michael Dyrby på BT skrev faktisk om netop denne artikel og den larmende tavshed:
    https://www.bt.dk/debat/gode-nyheder-om-klimaet-men-ingen-vil-hoere-dem

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*