Klimarealisme i medierne

Engang var køleskabe en trussel for ozonlaget. Det fiksede vi, og vi løser også klimaudfordringen

Det er synd, at mange unge er dybt bekymrede for fremtiden. Det er dog ikke noget nyt. Det var vi også, da jeg var ung i slut-1970’erne og 1980’erne. Vi frygtede blandt andet, at vi ville løbe tør for naturressourcer, at vi ville blive kvalt i luftforurening, at skovene ville dø af syreregn (det skrev jeg ligefrem en sang om), at hullet i ozonlaget ville sprede sig, og at jorden ville blive overbefolket. Og atomkrig, naturligvis.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Et køleskab indeholdt 25 til 75 Gram afhængig af størrelsen. Dvs. at Danske køleskabe indeholdt et sted mellem 15 og 20 Tons freon. Af hvilke der stort set aldrig var nogen der sprang læk. Så Danmarks “bidrag” til det samlet udslip af freon var stort set NUL.

    Kina og Indien var undtaget reglerne om Freon og har i mellemtiden fået hundredvis af millioner af køleskabe der drives med Freon og “Ozonhullet” bliver stadig mindre for hvert år.

    Det var et hoax på linje med syreregn, skovdød og iltsvind.
    Vand er pr. definition en svag syre, skovdød opstår ved mangel på kalk, hvilket Svenskerne forebyggede ved at sprede tonsvis af kalk i de kalkfattige egne af Sverige, og iltmangel opstår i varmt stillestående vand og er et tilbagevendende fænomen i lavvandede områder.

  2. Ian Ditlevsen

    Ja det fiksede vi i Danmark, men det viser sig, at det hører til top 5 problemstillingen i resten af verden! Det er jo grotesk, at vi herhjemme tror at vi er resten verden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*