Klimarealisme i medierne

Enorm udfordring

 • Klimaregnskab. Danmarks reelle CO2-udslip er mere end dobbelt så stort som det officielle, men blot det at beskære det officielle med 70 procent vil bevirke »den største ændring af det danske samfund i efterkrigstiden«.
  Skriver; FREDE VESTERGAARD, WeekendAvisen 11/10 2019
  LINK:

Der er i løbet af få måneder opstået bred politisk enighed om, at det danske udslip af CO₂ og andre drivhusgasser som metan og lattergas skal være 70 procent lavere i 2030 end i 1990 og ikke blot 40 procent mindre, som Danmark i forvejen var forpligtet til gennem EU.
Klimarådets formand, Peter Møllgaard, har udtalt til bladet Ingeniøren, at skal målet nås, vil det medføre »den største ændring af det danske samfund i efterkrigstiden«.
At det bliver en gigantisk opgave at reducere med 70 procent frem til 2030, fremgår også af det såkaldte Emissionsregnskab 2018, som Danmarks Statistik udsendte forleden, og af Klimarådets rapport fra sidste uge, Rammer for dansk klimapolitik.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

 1. J. Rasmussen

  CO2’s indflydelse på temperaturændringer AFTAGER med stigende indhold; det er logaritmisk –

  CO2 er nødvendig for planters vækst, jo mere des bedre vækst og mindre vandingsbehov –

  Grænsen for planters trivsel er ca. 150 ppm, vi har ca. 440 ppm i dag, men har været faretruende nær grænsen –

  For ca. 180 mill. år siden begyndte CO2 indholdet i luften at falde fra ca. 2600 ppm indtil for ca. 35 mill. år siden, hvor det begyndte at flade ud til de nuværende værdier –

  I den sene Carboniferous tid til den tidlige Permian periode, for 315 mill. år til 270 mill. år siden, er den eneste tidsperiode i 600 mill. år af jordens historie, hvor både luftens CO2 indhold og temperatur har været så lave, som de er i vor tid –

  I ingen periode i jordens 600 mill. års historie har der været korrelation mellem temperaturer og CO2 i atmosfæren –

  At tale om en storm i et glas vand!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*