Debatindlæg

Jagten på en såkaldt ’klimakrise’

 • Dette er et debatindlæg på Klimarealisme. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning

Af Heine Strømdahl, matematiklærer

Titusindvis af forskere har brugt millionvis af arbejdstimer i felten og på kontoret og mange milliarder i forskningsmidler i jagten på en såkaldt ’klimakrise’.

Men jagten har vist sig at være helt forgæves, og selv de mest passionerede klimaforskere, som i årevis har advaret om global opvarmning og en truende ’klimakrise’, er nu så småt begyndt at indse realiteterne og tale åbent om det. Der er tydeligvis ikke antydningen af en ’klimakrise’ – og slet ikke nogen truende ’global opvarmning’ af betydning – endskønt New York Times og utallige andre medier har skrevet spalte op og spalte ned om ’klimakrise’ og ’truslen fra den globale opvarmning’ siden 1992 eller tidligere. [ii] (For ikke at nævne ’klimakrise-prædikanter’ som Al Gore, Barack Obama med flere. Den 20. januar 2015 udtalte daværende præsident Obama i sin ”State of the Union Address det følgende om klimaforandringer: ”ingen udfordring – ingen udfordring – udgør en større trussel mod fremtidige generationer end klimaforandringerne”.)

I teoriernes abstrakte univers har der eksisteret en menneskeskabt ’klimakrise’ på grund af CO2 udledningen, men i den virkelige verden kan man eksempelvis observere følgende:

Isbjørne stortrives, koralrev er mere modstandsdygtige end forventet, jorden grønnes og skovenes areal vokser, sneen falder (til mange skiløberes glæde) i tunge mængder i mange lande trods forskernes advarsler om at ’snefald ville høre fortiden til’, og høsttallene er ofte fremragende. ’The Global Warming Policy Forum’ skriver på dets webside, at den globale hvedeproduktion for 2019 forventes at nå en ny rekord på hele 777 millioner tons – 46 millioner tons større end året før! [iii] En anden artikel fra samme sted: ”Kina og Indien viser vejen for den globale ’grønnelse’ af jorden. Verden er bogstaveligt talt et grønnere sted end den var for tyve år siden, og data fra NASA-satellitter har afsløret en ulogisk kilde for meget af dette nye løv”. [iv] I Indien plantede de 50 millioner træer på bare en dag, og på den måde gjorde de en kæmpe indsats for miljø og natur!
Indien viser vejen – for skovplantning er godt for klima og miljø.  [v]

Derudover kan f.eks. tilføjes, at USA er velsignet med masser af nedbør, i en grad så stor, at tørkeindekset for landet er det laveste i omkring 20 år. [vi]
Ja, jorden synes stadig at være en unik planet i universitet (så langt som videnskaben p.t. forstår, selvom jagten på planeter med livsgunstige forhold fortsætter) og kloden er på mange måder fantastisk og som skræddersyet for menneskelig beboelse – trods farlige vejrfænomener som tørke, orkaner m.m.

“Apollo 8, the first manned mission to the moon, entered lunar orbit on Christmas Eve, Dec. 24, 1968. That evening, the astronauts-Commander Frank Borman, Command Module Pilot Jim Lovell, and Lunar Module Pilot William Anders-held a live broadcast from lunar orbit, in which they showed pictures of the Earth and moon as seen from their spacecraft. Said Lovell, “The vast loneliness is awe-inspiring and it makes you realize just what you have back there on Earth.” They ended the broadcast with the crew taking turns reading from the book of Genesis. Image Credit: NASA.” [vii]

Mange andre ting kunne tages op, herunder også detaljerede, afbalancerede og indsigtsfulde ting om ’drivhuseffekten’, den globale gennemsnitstemperatur med mere – men disse ting tages grundigt op ’worldwide’ af mange ’klimarealistiske’ forskere og kloge hoveder.

Det sker også i Danmark, eksempelvis af danske ’klimarealistiske forskere’, som har dannet en ’klimarealistisk forening’ med tilhørende webside:  https://klimarealisme.dk/  [viii]

P.S.
De anerkendende ord fra undertegnede om ’klimarealisterne’ er sket helt og aldeles uopfordret og uden tilskyndelse og hjælp, der medfølger ingen fordele, penge eller lignende til mig af den grund, og jeg har ingen forventning om noget sådant overhovedet – på nær måske en gratis fodtur til Slagelse.  ?  


[i] https://ing.dk/artikel/tre-aars-intens-jagt-paa-intelligente-vaesener-gav-intet-resultat-226764  
[ii] https://www.nytimes.com/1992/06/14/world/the-earth-summit-bush-leaves-rio-with-shots-at-foreign-and-us-critics.html
[iii] https://www.thegwpf.com/ignore-climate-hysteria-global-wheat-production-set-to-hit-new-record/
[iv] https://www.thegwpf.com/china-and-india-lead-the-way-in-global-greening/
[v] https://www.youtube.com/watch?v=uS438Tu4NvE
[vi] https://patriotpost.us/opinion/63229-america-the-beautiful?fbclid=IwAR1_T89QgHdRuJ2jiBpz6WIXf7EAkIlHU93FZIs2pQEQTXnE1KAzka_RHHo 
[vii] https://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_1249.html
[viii] https://klimarealisme.dk/2019/06/19/toneangivende-temperaturmaalinger-paa-antarktis/
Professor emeritus dr. scient Johannes Krügers grundlovstale 2019

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

2 Comments

 1. Allan Gorm Larsen

  Man taler, i disse år om kriser ved snart sagt alt. Jeg har aldrig troet på snakken om klimakrisen.
  Jeg tror nærmere at det vil være mere betimeligt at se på den enorme befolknings tilvækst, som vi har oplevet, især, inden for de sidste 50 år. Jeg tænker her i den forbindelse , navnlig, på den tredje verden.
  Jo flere mennesker, jo større problemer vil der være, hvad fødevare mængden angår. Jeg kan ikke se at det har det fjerneste med klimaet at gøre.

 2. Oluf Johnsson

  Heine Strømdahl. Tak for en lødig og overordentlig sober artikel. Den burde være pligtlæsning for alle vore beslutningstagere! Jeg håber, du kan få den optaget i mindst eet af de landsdækkende dagblade.

  Faktisk burde den også ligge på YouTube som forelæsning! Det vil øge chancerne for at også de unge mennesker får kendskab til verdens sande tilstand! Er der ikke nogen, der kan sørge for det? Og meget gerne ledsaget af illustrative figurer og billeder!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*