Debatindlæg

Astronauter mod klimakonsensus

Dette er et debatindlæg på Klimarealisme. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.

Af Jens Robdrup, journalist og medgrundlægger af “Klimarealisme.dk”

Der er ingen beviser på, at menneskeheden står bag klimaforandringer, siger astronauten Jack Smith

Mens Hollywood skuespillere kan rejse lande og riger rundt og docere nødvendigheden af en samfundsomvæltning nu for at afværge en klimakrise og en 16-årig svensk skoleelev får foretræde for alverdens ledere og endda selveste paven i Rom og trygler om handling nu, så får skeptiske stemmer ikke megen ørenlyd.

Deres tvivl om holdbarheden i den herskende videnskabelige klimakonsensus om at det er os mennesker, der er skyld i klimaforandringer, affærdiges. De betegnes som benægtere og sættes dermed i bås med holocaustbenægtere eller de sammenlignes med folk, der tror jorden er flad eller med konspirationsfanatikere, der mener, at månelandingen for 50 år siden er et fupnummer og blev filmet i Arizonas ørken. Eller som for nylig herhjemme affærdiges som pensionister.

Buzz Aldrin
Man kan ikke affærdige de amerikanske astronauter på samme vis. En af de første mennesker på månen for 50 år siden, Buzz Aldrin siger: ”Jeg mener, at klimaet har skiftet i millioner af år. Hvis det bliver varmere nu, bliver det koldere siden. Jeg går ikke ind for at foretage kortsigtede løsninger og tære på vores resourcer for at bevare et klima som det er i dag. Jeg tilhører ikke den skole, der mener at vi forårsager det hele. Jeg tror jorden selv forårsager det.”

Jack Smitt
En anden astronaut, Jack Smitt siger: ”Jeg er geolog. Jeg ved, at jorden ikke er så sårbar, som man tror den er. Jorden har gennemgået klimaændringer – og der sker klimaændringer i vor tid….Lige nu findes i min profession ingen beviser.

Der findes modeller. Men disse modeller af meget meget komplekse naturlige systemer er ofte forkerte. De observationer, som vi som geologer og som iagttagende klimaforskere har foretaget viser; at der ikke findes beviser for, at menneskeheden forårsager klimaforandringer.” (Cfact.org).

Sebastian Mernild og svensk skolepige
Den førende danske klimaforsker, i hvert fald målt på mængden af kommentarer og indlæg om alle aspekter af klimaforandringer – Sebastian Mernild – har til Videnskab dk. udtalt, at man ikke bør lytte til pensionerede geologer, der ikke har fingeren på pulsen.
De amerikanske astronauter er ganske rigtigt nu pensionerede og har heller ikke specifikt forsket i klimaforandringer, men deres stemme bør vel blive hørt i samme grad, som man har lyttet til en 16-årig svensk skolepige?

Nobelpristager Robert B. Laughlin
En person, der ikke på samme vis kan affærdiges som pensionist er den amerikanske nobelpristager i fysik, dr. Robert B. Laughlin, Stanford universitet, der har udtalt: ”Bevar roen, jorden vil helbrede sig selv – vi har ikke magt til at kontrollere klimaet. Jorden er ligeglad med regeringer og deres love. Man finder ikke meget opvarmning i vores nuværende vejrobservationer. Klimaforandringer sker over en geologisk tidshorisont, hvilket er noget som jorden automatisk foretager af sig selv uden at spørge om lov eller forklare det.”  (https://www.azquotes.com/author/8542-Robert_B_Laughlin )

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Karin Egede

  Med al respekt for alle I Videnskabsfolk, jeg forholder mig til…….. vil jeg som autodidakt kunstner/idémager, der i forbindelse med COP 15 i 2009 kreerede et “klimavartegn” bestående af 10 tons kridt fra Stevns Klint i en symbolsk installation på Rådhuspladsen, med henvisning til det faktum, at der i Fiskeleret i Stevns Klint findes beviser på meteornedslaget i Mexico for 65 mio år siden, der skabte en brutal KLIMAFORANDRING etc., samt det faktum, at jeg i 2014 skabte en klimarelateret GeoSciArt “Isbræ” installation, i forbindelse med ESOF2014-Science in the city på Carlsberg og i København, bestående af ialt ca. 20 tons, ca. 63 mio år gl. koralkalblokke fra Danmarks undergrund/Faxe Kalkbrud, med henvisning til, at Danmark er skabt af smeltevandsaflejringer oven på et fossilt koralrev for bare ca. 16.750 år siden, hvilket i min optik beviser:
  Der har altid og vil altid være Kimaforandringer på Moder Jord, med varme- og istider, ganske som Geologer og andre Videnskabsfolk har fundet ud af, og stadigvæk finder mange flere nye beviser for.
  OBS: I min optik oplever vi nu anno 2019 og fremad den sidste etappe af den sidste istid på Jordkloden, hvor Ismassen fortsat trækker sig tilbage og Gletsjere forsvinder, landmasser oversvømmes, som mange andre gange i Jordens Historie, selv i Australiens, vist nok i det røde ørkenlandskab, har man ved boringer fundet muslingeskalder!!
  Tro ikke, man kan stoppe klimaforandringer, Videnskaben kan end ikke stoppe Jordens Rotation!! Men med Videnskaben kan vi, i min autodidakte optik, fortsat lære at tilpasse os klimaet og omgivelserne, som Teknologiske Nomader og Byer, hvis det går helt galt med det flade morænelandskab, De Danske Øer! Tænk over det, og nyd livet i Solen nu!!

 2. Michael J

  Sebastian Mernild beskæftiger sig vist heller ikke med atmosfærisk fysisk eller klimadynamik.

 3. Allan Gorm Larsen

  Jeg har tænkt på, hvordan præsidenter, regeringschefer, ja selv paven kan lade sig narre af en 16 årig svensk skolepige, som tror at hun ved alt om klimaændringer.
  Jeg synes at det er ved at være på tide at lade folk, som ved noget om disse ting komme til, inden godtroende folk bliver skræmt helt fra vid og sans.
  Jeg har aldrig troet på forklaringerne om at det, udelukkende, er menneskelige faktorer, som er årsagen. til forandringerne.
  Geologen, Henrik Svensmark har for længst fremsat teorier om solens andel i disse, bl.a. ved soleksplosioner, hvorved energi, flammer,sendes ud i himmelrummet. Jeg har også hørt noget om at disse fænomener kan forstyrre kommunikationen her på jorden.
  Jeg er en ganske almindelig person, som bare har fulgt lidt med i de forskellige ting.
  I går, d. 22/8, hørte jeg et indslag i radioen, om eksperimenter med fusions energi, som pt. foregår på DTU. Thorium???!, som vil kunne genbruges i mange år frem i tiden, med ringe affalds afgivelse. Jeg synes at det lyder interessant, og håber dermed at det vil give resultater, som vil kunne udnyttes i fremtiden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*