Ledere

Facebooks velsignelser

Af Karl Iver Dahl-Madsen

Forleden fik vores Facebook gruppe, klimarealisme.dk, en advarsel for at bringe en Finsk artikel om skyernes betydning.

Som I ser truer FB med at svække gruppens rækkevidde, hvis vi fortsat bringer den slags artikler.

Tabet er ikke stort i denne konkrete sag, da artiklen bygger på et dårligt datagrundlag, drager alt for vidtgående konklusioner og hele taget er dårligt skrevet og ikke fagfællebedømt.

Men naturligvis er det utåleligt, at et foretagende som Facebook, der ikke har for fem flade øre forstand på klimavidenskab, føler sig kaldet til at bestemme, hvad vi må bringe i vores gruppe.

Men det er der bare ikke noget at gøre ved. FB er et privat selskab, som suverænt bestemmer reglerne på dets medier.

Da FB er vigtig for vores muligheder for at brede klimarealismen ud, kan vi kun gøre to ting:

 • Bide tænderne sammen og rette os efter reglerne. Dvs. undlade at bringe oplysninger som FB finder ekstreme på vores side. Det er allerede en grupperegel, at man skal læse, vurdere og begrunde inden man linker til noget. Hvis det virker uden for skiven, så lad være at slå det op, eller hvis man er i tvivl, så send en PB til en administrator
 • Optræde på andre sociale medier, hvor vi nu er på LinkedIN & WeMe, og håbe at der efterhånden kommer sociale medier med et mere balanceret og liberalt forhold til ytringsfriheden.

Heldigvis har vi nok af vigtige og solide ting at diskutere, så vi behøver hverken at bruge tid på konspirationsteorier eller dommedagsprofetier.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

 1. Finn Elholm

  Det er uhyggelig læsning. Vi vidste, at Big brother censurerer meninger og tænkning. Det omfatter nu også sandheder, som FB ikke mener, vi skal høre. Problemet er, at FB allerede har været til kammeratlig samtale hos flere magthavere (bl.a. Macron, May og Merkel) som – bag lukkede døre – har fortalt dem, hvad de ikke vil se på FB. Derfor er det ikke så ligetil bare at sige, at FB er et privat selskab, som kan gøre, hvad de vil.
  Vi kan godt regne med, at “uafhængige faktatjekkere” nu vil følge Klimarealisterne nøje og indberette ubekvemme sandheder til FB, som så til sidst vil udelukke klimarealisterne helt.
  Man kan dog kun være enige med jer i at prøve at holde en vis kvalitet i opslagene.

  Dejligt, at I også tænker i alternative platforme. Har allerede tilmeldt mig fællesskabet “Klimarealisme.dk” på MeWe. I kunne også overveje “Parler” og “Telegram”.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*